• Waterschap Rivierenland

Vakkanjers aan de slag voor waterschappen

WOERDEN Vmbo'ers en mbo'ers van zo'n 120 scholen door heel Nederland bedenken dit schooljaar slimme oplossingen om wateroverlast tegen te gaan. Dat doen ze in opdracht van de Unie van de Waterschappen. De komende maanden werken de Vakkanjers op school aan hun opdracht. Jongens en meiden ontdekken en ontwikkelen zo hun vakmanschap.

 

Tijdens de Vakkanjer Challenge werken de deelnemers in teams aan een technische maatschappelijk relevante opdracht, elk jaar voor een nieuwe opdrachtgever. Vorig jaar was dat het Rode Kruis, dit jaar is dat de Unie van Waterschappen. De waterschappen zorgen voor droge voeten, schoon water en voldoende water in Nederland.

 

,,Het regent steeds vaker en harder in Nederland", zegt dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen. ,,Dat water proberen we op allerlei manieren op te vangen en af te voeren, om overstromingen te voorkomen. Daarom roepen we de hulp in van de Vakkanjers. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk. We zijn heel benieuwd waar ze mee gaan komen."

 

De beste teams plaatsen zich uiteindelijk voor de finale waar ze hun ideeën pitchen voor jury en publiek. Het eindevent Vakkanjers Live is op 14 juni 2018.