• Paulien Kluver

Van der Vliet Wonen wint MBO Award

GORINCHEM Tijdens de Maatschappelijke Beursvloer op dinsdag 2 oktober heeft Van der Vliet Wonen de MBO Award 2018 gewonnen. Van der Vliet Wonen uit Arkel ontving de bijbehorende wisselbeker uit handen van oud-winnaar Ellen Sterk van Corbion. In het Da Vinci College handelden op 2 oktober bedrijven en maatschappelijke organisaties weer in spullen, menskracht en adviezen. Tijdens deze derde Gorcumse Maatschappelijke Beursvloer sloten vele verenigingen en stichtingen matches met lokale bedrijven en organisaties.

Met de MBO Award bedankt de Gorinchemse Uitdaging Van der Vliet Wonen voor hun hulp de afgelopen jaren. Hun donatie van nieuwe meubels uit de showroom was heel welkom bij diverse cliënten van het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk en Humanitas. Hiermee heeft Van der Vliet Wonen in Arkel zich een zeer betrokken lokale ondernemer getoond. Pauline van Turenhout-Bos reageerde verrast: "Iets dat voor ons vanzelfsprekend is en dat we al jaren doen, wordt op deze mooie manier beloond. Wij zijn hier ontzettend trots op en zullen er ook zeker mee doorgaan. De wisselbeker krijgt een mooi plekje bij ons in de winkel."

Alle andere genomineerden, Damen Shipyards, het Da Vinci College, Online Marketing bureau Heers, VGZ, de Kringloop Gorinchem en Poort6 werden hartelijk bedankt voor het verhuizen van Dress for Succes, het doneren van keuken- en kantoorinrichting tot voetbaldoelen, het maken van een website voor het Dierenasiel en nog veel meer. Mede dankzij hun inzet is de Gorcumse samenleving weer een beetje mooier geworden.

Stadsomroeper Roy Grünewald legde om 18.45 uur met een slag op de gong de handel stil. In anderhalf uur hebben de deelnemers 37 matches gesloten met een gemeenschappelijke waarde van €28.605, -. De 'Match van de Dag' was voor Poort6 en Syndion. Poort6 helpt Syndion met de aanbouw van het fietsenhok voor de skelters. Als tegenprestatie geeft Syndion de wijkbeheerders een training omgaan met mensen met een beperking. Een mooi voorbeeld van het motto van de Uitdaging dat iedere vrager ook een aanbod heeft.