• wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten
  • wim den besten

Van Rappardhal in extase na zege GKV Enomics 1

GORINCHEM Wederom een thuiswedstrijd voor GKV deze zaterdag, ditmaal tegen het sterke Pernix dat samen met GKV Enomics op de tweede plaats staat, op 2 punten van koploper ODIK. De uitwedstrijd werd een desillusie, na een riante 7-12 voorsprong bij rust, werd er met 19-16 verloren. Zaterdag speelden de Gorkummers een magnifieke wedstrijd, met een prachtige 31-23 eindstand op het scorebord.

De openingsfase was voor de gasten, Pernix ging vol gas uit de startblokken en scoorde, GKV moest daarop in de achtervolging. Tot een 7-7 tussenstand trokken de Gorkumse korfballers de stand steeds recht, via doelpunten van Ismay, Niek, Kevin 3 x en Mats 2 x. Vervolgens nam GKV de leiding en wist een kleine voorsprong op te bouwen door doelpunten van Mats, Maren en Kevin 2 x, 11-7. Pernix liet zich niet gek maken en wist mede dankzij wat tactische wissels op gelijke hoogte te komen 11-11. Doelpunten van Mats 3 x, Kevin en Ismay in de laatste seconde van de eerste helft, zorgden voor een mooie 16-13 stand bij rust.

Het tweede deel liet een gemotiveerd GKV zien, dat vol op de aanval ging, met een hoofdrol voor Kevin die deze wedstrijd maar liefst 11 keer tot scoren kwam. Nadat Pernix de score in de tweede helft opende, waren het Niek, Kevin 2 x en Nienke, die de stand op 20-18 brachten. Vervolgens liepen de Gorkummers via doelpunten van Maren, Mats, Kevin 2 x en Nienke uit naar een ruime 25-18 voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven. Ferry speelde een dijk van een wedstrijd tegen de meest geroutineerde rebounder van Pernix en wist ook nog 2 x de korf te vinden, daarbij scoorden ook Niek en Kevin nog. Mats zorgde voor het zo gewenste 30ste doelpunt voor de oranje zwarten. Het was "wonder wissel" Panagos die wederom het laatste woord had. Met een prachtig "Panagoal" afstandsschot bracht hij onder luid gejuich de 31-23 eindstand op het scorebord.

Een mooie teamprestatie van de Gorkumse korfballers, waarbij ook een compliment voor de dames wel op zijn plaats is. Zij bleken in vorm, verdedigden bijzonder scherp en controleerden de sterke van Alphen zusjes op uitstekende wijze.