• Dick van Zanten (Stadsbelang), Ro van Doesburg (Democraten Gorinchem), Eelke Kraaijeveld (PvdA) en Joost van der Geest (CDA)

    De Stad Gorinchem

Van Zanten, Van Doesburg, Kraaijeveld en Van der Geest kandidaten wethouderschap Gorinchem

GORINCHEM Stadsbelang, Democraten Gorinchem, PvdA en CDA hebben hun kandidaat-wethouders bekend gemaakt. Dit zijn Dick van Zanten (Stadsbelang), Ro van Doesburg (Democraten Gorinchem), Eelke Kraaijeveld (PvdA) en Joost van der Geest (CDA).

Door Tim Hartman

Afgelopen weekend werd bekend dat Democraten Gorinchem, Stadsbelang, PvdA en CDA de nieuwe coalitie moeten gaan vormen in Gorinchem. Toen al meldden de partijen dat er gesproken werd met een kandidaat-wethouder die woonachtig is buiten Gorinchem. Dat blijkt dus te gaan om Eelke Kraaijeveld, die in Hardinxveld-Giessendam woonachtig is. Daar was Kraaijeveld tussen 2010 en 2014 al wethouder van Samenlevingszaken (jeugd, onderwijs, sport, cultuur & recreatie, zorg & welzijn en werk & inkomen). Van 2014 tot aan de afgelopen verkiezingen was Kraaijeveld raadslid namens de PvdA in Hardinxveld-Giessendam.

Van Zanten was de afgelopen verkiezingen de lijsttrekker van Stadsbelang. Hij werd onlangs geïnstalleerd als raadslid. Van Doesburg was al langer bekend als de kandidaat-wethouder van Democraten Gorinchem en stond zijn plek in de raad, behaald door voorkeursstemmen, dan ook af aan Laura Pellikaan. Joost van der Geest was de nummer tien op de kieslijst van het CDA en is onder meer bestuurslid bij hockeyclub Rapid.