• Het sport- en speelveld in de Gildenwijk is een van de Bliek in Actie initiatieven waar de raadsleden dinsdag een kijkje namen.

    Gemeente Gorinchem

Verbindende kracht Bliek in Actie

GORINCHEM Het College van BW en de gemeenteraad fietsten dinsdagmiddag 2 oktober met de wijkcoördinatoren langs diverse Bliek in Actie-initiatieven. De tocht eindigde met een eenvoudige maaltijd in het succesvolle pop-up restaurant in PoGo.


Tijdens de fietstocht gaf een aantal initiatiefnemers een korte toelichting. Zij benoemden vooral de verbinding, het 'elkaar ontmoeten' en het 'samen doen' van de Bliek in Actie-initiatieven.
Wethouder Ro van Doesburg: ,,Bliek in Actie brengt mensen, ideeën, subsidie en andere ondersteuning bij elkaar. En dat leidt tot de mooiste initiatieven."
De fietstocht voerde van het stadhuis naar de bloemschalen aan de Melkheul en van de 'Van Rups tot Vlinder'-tuin (Binnenstad), de jeu-de-boulesbaan en de bladkorf in Wijdschild, het plantsoen in de Hendrik Verschuringstraat (adoptiegroen; Lingewijk), de pop-upspeelplaats Dr. Zwaantjes (Haarwijk), het sport- en speelveld in de Gildenwijk, de boombank bij De Schutse (Schutterswijk) naar de natuurspeelplaats Stalkaarsen. De tocht eindigde met een eenvoudige maaltijd in het pop-up restaurant in PoGo. Het pop-uprestaurant wordt gerund door vrijwilligers en serveert Iedere laatste dinsdag van de maand van 12 tot 14 uur een tweegangenmaaltijd met twee drankjes voor 7,50 euro. Iedereen is welkom.