• MIke Rijnders

'Vergeten' kleding vult Langendijk

GORINCHEM Iedereen herkent het wel; die vergeten of overbodige kledingstukken die ergens achter in de kledingkast terecht zijn gekomen. Vaak nog zo goed als ongedragen en absoluut niets mis mee. Sinds vorig jaar hebben Langendijk-ondernemers Yvonne (Pand 50) en Duffy (Sweet Ima) het initiatief genomen om iets met dit thema te doen. Het evenement 'Cash in your closet' werd geboren, met een druk bezochte Langendijk op een zondagmiddag tot gevolg.

door Mike Rijnders

Tientallen rekken met tweedehands kleding worden ook aanstaande zondag weer keurig opgesteld op de gezellige Langendijk in de Gorcumse binnenstad. Diverse Gorcumers proberen dan de overbodige kleding aan de man te brengen. ,,Want zeg nou eerlijk, iedereen heeft toch wel iets in de kast hangen wat weg kan? Dat is de reden dat wij hier mee begonnen zijn", stelt Yvonne. Op deze manier krijgt vergeten of overbodige kleding dus letterlijk en figuurlijk een tweede kans. Leuk voor de koper, leuk voor de verkoper, maar ook leuk voor de toevallige voorbijganger. ,,Nu nog hopen op mooi weer", lacht Yvonne. ,,In eerste instantie is alles buiten opgesteld, ook wel zo gezellig natuurlijk. Mocht het zo zijn dat het regent dan is 'plan b' om de rekken te verplaatsen naar onze overdekte locaties", vult Duffy aan.

Vanwege het succes van vorig jaar hebben Yvonne en Duffy besloten om dit jaar de tweede editie te organiseren. ,,Vorig jaar kregen wij ontzettend veel leuke, positieve en enthousiaste reacties op ons initiatief", vertelt Duffy. ,,Direct na het evenement kregen wij vragen wanneer we het weer zouden organiseren, dan is het natuurlijk lastig om 'nee' te zeggen." Op zondagmiddag 8 oktober 2017 is de Langendijk tussen 13.00 en 17.00 uur dus wederom het podium voor leuke kleding voor heren, dames en ook kinderen. ,,Toegang is gratis en gezelligheid verzekerd. Het is voor iedereen de moeite waard, dus wees vooral welkom", besluiten de dames enthousiast.