Verkiezingsdebat in Camphusianum

GORINCHEM De leerlingenraad van het gymnasium Camphusianum in Gorinchem wil dat jongeren in beweging komen om te gaan stemmen. Voorzitter Roeland Voorbergen: ,,Er zijn deze verkiezingen ongeveer 850.000 jongeren die nog niet eerder hebben gestemd. Toch zijn deze jongeren goed voor ruim tien zetels. Misschien denk je wel dat jouw stem er niet toe doet. Of dat je toch niet gehoord wordt. Daarom willen we je uitdagen om al je vragen te stellen in hét Gorinchemse verkiezingsdebat."

Op dinsdagavond 21 februari zullen de volgende vier kandidaat-kamerleden de degens kruisen: Dico Baars, namens de ChristenUnie; Paul Smeulders, namens GroenLinks; Sebastiaan den Bak, namens het CDA en Diederik Olders, namens de SP. In het debat staan de volgende 4 thema's centraal: zorg, onderwijs, klimaat en integratie.

Niet alleen jongeren, maar ook ouderen lopen met genoeg vragen rond. De avond is dan ook toegankelijk voor alle geïnteresseerden en is uiteraard gratis. Het debat zal plaatsvinden in het auditorium van het gymnasium Camphusianum aan de Vroedschapstraat in Gorinchem. De deuren openen om 19:30 uur en het debat zal rond 21:00 uur eindigen.