Verpleeghuis Het Gasthuis viert 10-jarig bestaan

GORINCHEM Verpleeghuis Het Gasthuis is deze maand tien jaar gevestigd op haar huidige locatie aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Dat wordt gevierd met de bewoners van deze Rivas-locatie. Tot en met 8 oktober worden er voor hen allerlei feestelijke activiteiten rondom het thema 'vervoer' gehouden.

Met een routebeschrijving op zak maakten de bewoners van het verpleeghuis afgelopen dinsdag een mooie herfstwandeling door het Stadspark. Aan de wandeling was een quiz verbonden en na afloop genoten de bewoners van heerlijke poffertjes. Donderdag werd een filmmiddag gehouden waarbij bewoners met elkaar naar een film over vervoer keken.

Komende weken staan er nog meer leuke activiteiten op de planning. Bewoners gaan aan de slag met het versieren van rolstoelen, rollators en hun eigen verkeersborden en de modelspoorclub komt langs met hun spoorbaan. De activiteiten worden feestelijk afgesloten met een bonte middag met optredens van medewerkers en hun kinderen.

Alweer tien jaar geleden verhuisde verpleeghuis Het Gasthuis van de oude locatie op het Nonnenveld naar het terrein bij het Beatrixziekenhuis. De locatie op het Nonnenveld was prachtig, maar de verhuizing noodzakelijk. Het oude gebouw voldeed namelijk niet meer aan de eisen. 'De huidige locatie heeft veel voordelen', zegt Cor van Vlaanderen, regiomanager van Rivas Zorggroep. 'Het is een modern en ruim gebouw met eigentijdse voorzieningen. Ook de ligging is goed: het natuurcentrum, het winkelcentrum en het Beatrixziekenhuis zijn dichtbij.'

Fotobijschrift: Bewoners van Het Gasthuis vieren 10-jarig bestaan rondom het thema 'vervoer'.