• Get Brassed

  JazzHall '72
 • Joey Blu & BlueZbone

  JazzHall '72
 • FreeTime Old Dixie Jassband

  JazzHall '72
 • Dutch All Stars Jazz band

  JazzHall '72
 • C'est Si Bon

  JazzHall '72
 • De Napsters - Jazz by Youth

  JazzHall '72

Vestingjazz laat Gorinchem weer swingen

GORINCHEM De stichting Jazzfestival Gorinchem maakt zich weer op voor het oudste meerdaagse evenement van Gorinchem. Op 20, 21 en 22 april staat de Gorcumse vesting weer bol van jazzmuziek.

Het complete programma staat op de site www.gorcumjazz.nl maar hier al enige tips.

Vrijdag 20 april is het weer tijd voor de traditionele kroegentocht Up to the Pub. Twaalf horecabedrijven doen mee aan misschien wel de gezelligste Jazzkroegentocht van Nederland met gratis live jazz vanaf 21:00 tot in de kleine uurtjes. Traditionele jazz, blues, soul, boogiewoogie, funkjazz ... alles komt voorbij.

Zaterdag 21 april is omgedoopt tot Gorcum Jazz saturday: Drie openluchtpodia met optredens van Get Brassed, Pepperoni Jazzband en The Dutch All Stars Jazzband zorgen voor sfeer in de binnenstad. Maar dat is niet alles; door de straten de marching bands Time Out Brazzband, de K-Street Jazzband en Red Jackets Jazzband.

Zondag 22 april start om 11:00 met de 31e Jazz en Gospeldienst in de Grote Kerk. Dominee Dirk Ophoff ontvangt hier ruim 30 musici, bestaande uit leden van de BigBand Gorcum, de Zangwerkplaats Gorinchem en natuurlijk de Spectacles Jazzband. Gezien de grote lokale inbreng en gratis entree wordt een volle kerk verwacht.

Vanaf 14:00 zijn er concerten op het podium Grote Markt met o.a. Foul Play Committed en op de Varkenmarkt met de vermaarde band Free Time Old Dixie Jassband. Het podium Arkelstraat wordt eerst ingenomen door De Napsters. In het kader van Jazz By Youth speelt hier om 14:00 uur de jongste jazzband (10 tot 14 jaar) van Nederland. Als studenten bij de jeugdafdeling van het Koninklijk Haagse Conservatorium wonnen zij de talentenjacht 'Alles Kids-2017' van Cultuurschakel Den Haag. Na deze jeugd speelt de Altena Jazzband met diverse musici uit Gorinchem en regio. Proeflokaal La Caponnière laat de bezoeker deze middag genieten van een goed glas wijn en gipsyjazz door C'est Si Bon.

Totaal zullen tijdens dit bijna oudste Jazzfestival in Nederland circa 30 orkesten hun opwachting maken. Meer informatie op www.gorcumjazz.nl en www.facebook.com/jazzhall72.