• Xinix

Vette, vuige blues in Xinix

ALMKERK Vrijdagavond 21 december speelt een ware bluestopper in Xinix bij de XGP-avond: The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band.

Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016.

En dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden The Brothers onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin' by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties.

Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds.

Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk.

Xinix gaat vrijdag om 21.00 uur open en The Veldman Brothers spelen vanaf ongeveer 22.00 uur. Entreeprijzen: jeugdleden € 5,00, leden € 6,00 en niet-leden € 8,00.

Meer info en voorverkoop: www.xinix.nl en www.veldmanbrothers.nl