• Laura van Horik

Vier generaties op De Tamboerijn

GORINCHEM Dat de appel niet ver van de boomt valt, bewijst de familie van juf Marjanne van de Lagemaat-Kruijs wel. Tijdens haar 25-jarig onderwijsjubileum afgelopen vrijdag waren er vier generaties, waaronder zijzelf, op het schoolplein aanwezig. Allemaal hebben ze een link met De Tamboerijn. ,,We hebben hier te maken met een zeer uniek moment", zegt directeur Andra van Hofwegen.

door Laura van Horik

Alle kinderen van De Tamboerijn verzamelden zich vrijdagochtend op het schoolplein. De hele dag was het al feest vanwege het jubileum van juf Marjanne. 's Ochtends werd ze thuis opgehaald en verliet ze haar huis door onder versierde bogen door te lopen, op school mocht ze binnen al plaatsnemen op een troon en vervolgens wachtten de kinderen haar buiten op om een cadeau te overhandigen. Ze stonden allemaal om het, in het schoolplein gegraven, gat heen. Niet alleen de kinderen waren daar aanwezig, maar ook een deel van haar familie: in het bijzonder haar ouders, allebei oud-leerlingen van De Tamboerijn, beide dochters, waarvan er ook één op De Tamboerijn zat en de kleindochter van Marjanne, binnenkort een nieuwe leerling van de school. Met Marjanne erbij dus vier generaties op De Tamboerijn. De directeur spreekt van een 'uniek moment' en van juf Marjanne als een 'boom in de wind'.

Vanwege de groene vingers van de juf en de vier generaties uit de familie, want de appel valt tenslotte niet ver van de boom, kreeg Marjanne haar eigen appelboom. Deze mocht ze zelf op het schoolplein planten, terwijl de kinderen het gat schep voor schep weer met grond dichtgooiden. Als kers op de taart zongen de leerlingen een lied over de juf en kwam bij de boom het bordje 'Juf Marjanne's appelboom 24-02-2017' te staan. ,,Van alle kinderen, maar ook vóór alle kinderen", zegt de directeur. Marjanne vindt het cadeau geweldig. ,,Ik houd van groen en het staat heel mooi op het schoolplein. Nog even en de kinderen kunnen er zelfs appels van eten", lacht ze.

De juf zit nu 25 jaar in het vak, waarvan ze het 12e jaar op De Tamboerijn is ingegaan. Vanaf het eerste moment dat ik er binnenstapte wilde ik er zijn, zegt Marjanne. ,,Ik had er een goed gevoel bij en dat heb ik nog steeds. Het is knus, overzichtelijk en ik heb leuke, lieve kinderen en collega's. Wat wil je nog meer?" Voor haar collega's heeft ze veel bewondering. ,,Het is al zo'n drukke periode en dan hebben ze dit ook nog allemaal voor me geregeld. Echt fantastisch", aldus Marjanne.