• sgarbelastingdienst.jpg
    Gebouw Belastingdienst

Vluchtelingen eind januari van Sliedrecht naar Gorinchem

GORINCHEM Er is een nieuwe opvanglocatie gevonden voor de 35 vluchtelingen die sinds 14 oktober in de voormalige Groen van Prinstererschool in Sliedrecht verblijven. Eind januari 2016 vertrekken zij naar het voormalige pand van de Belastingdienst in Gorinchem. Daar kunnen ze een langere periode verblijven en ze komen een stap dichter bij de asielprocedure. Om dit mogelijk te maken, heeft het Sliedrechste college van B en W afgelopen dinsdag de crisisnoodopvang nog eenmaal verlengd tot eind januari 2016. De huidige termijn loopt tot 6 januari 2016.

De groep vluchtelingen is hiervan eerder vanmiddag persoonlijk op de hoogte gebracht. Ook omwonenden en ondernemers rond de voormalige Groen van Prinstererschool en de gemeenteraad zijn geïnformeerd.

Met dit besluit komt er eind januari 2016 een einde aan een periode van crisisnoodopvang in Sliedrecht die op 14 oktober begon. Het college is dankbaar voor de manier waarop Sliedrecht met de groep vluchtelingen is omgegaan. Burgemeester Bram van Hemmen: ,,Zowel omwonenden, ondernemers als vele andere inwoners hebben zich ingezet om deze mensen een warm welkom en een veilige plek te geven in Sliedrecht. Dit is een verademing ten opzichte van de negatieve verhalen die je recent weer in het nieuws ziet en leest. De vele vrijwilligers, Vluchtelingenwerk Sliedrecht en alle anderen die een steentje hebben bijgedragen wil ik namens het college alvast hartelijk bedanken."