Volop activiteiten tijdens Buitenspeeldag 2017

GORINCHEM Op woensdag 14 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Door heel Nederland worden allerlei activiteiten georganiseerd, zo ook in Gorinchem. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon kinderen stimuleren om lekker buiten te gaan spelen. Televisiezender Nickelodeon gaat op zwart tussen 13:00 en 17:00 uur.

Buitenspelen is niet alleen leuk voor kinderen, het is onmisbaar voor hun ontwikkeling. Door buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Het is aangetoond dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, beter zijn toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Gorinchem Beweegt stimuleert de Gorcumers om te bewegen en ondersteunt dit initiatief daarom van harte.

In Gorinchem vinden er op verschillende locaties activiteiten plaats die verzorgd worden door organisaties en enthousiaste buurtbewoners. In de binnenstad kunnen de kinderen tussen 13.00 uur en 16.00 uur terecht op de Groenmarkt. Dar vinden allerlei sport-, spel-, en knutselactiviteiten plaats. Ook staat de trampolinewagen er. Op de Dalemwal kan tussen 15.00 uur en 16.30 uur streetsoccer worden gespeeld door kinderen vanaf 10 jaar. In de Gildenijk vinden de activiteiten plaats in het Natuurcentrum. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn er spelactiviteiten en een hardloopwedstrijd. In de Haarwijk kunnen kinderen van 13.00 uur tot 16.00 uur tercht op het grasveld bij het Brakkenpad voor spelactiviteiten en de trampolinewagen. Op het schoolplein van de JP Waaleschool in de Lingewijk vinden tussen 13.00 uur en 15.00 uur allerlei activiteiten plaats. Er is onder andere een pannakooi. Tot slot wordt er op Stalkaarsen op het Cruijff Court aan de Sportlaan tussen 15.00 uur en 17.00 uur streetscoccer gespeeld.