• gp-foto

    GP Foto

Volwaardige carnavalsoptocht

GORINCHEM Gorinchem krijgt op zaterdag 10 februari gewoon een volwaardige optocht. Dat verzekert Martijn de Stigter, voorzitter van Stichting Gorcums Carnaval. ,,Ook het carnavalsfeest in theater de Vijfzinnen wordt weer een groot feest."

door Tim Hartman

Afgelopen jaar moesten carnavalsverenigingen op zoek naar een nieuw onderkomen voor hun wagens nadat ze de loods aan de Spijksedijk uit moesten. Toch is er volgens De Stigter nauwelijks sprake geweest van twijfel of de optocht van dit jaar wel door kon gaan: ,,We hebben het wel even geïnventariseerd bij de verenigingen, maar iedereen wilde zich hard maken voor een mooie optocht."

De Stiger vervolgt: ,,Sommige verenigingen hebben hun wagens verkocht, andere hebben wel een alternatieve locatie gevonden. Niet alles is verloren gegaan. Maar sommige verenigingen huren gewoon wagens of komen met een andere creatieve oplossing. Er zijn voldoende mogelijkheden. Eigenlijk is er weinig anders aan de optocht dan voorgaande jaren."

FEEST Ook in theater de Vijfzinnen is er van vrijdag 9 tot en met maandag 12 februari weer een bomvol programma. Vrijdag wordt er gestart met het Mindervalidenbal, maandag wordt er afgesloten met het Bliekenbal. Artiesten als Arjon Oostrom, Stef Ekkel en Johnny Gold geven acte de présence, net als onder anderen lokale dj's Tommy Netten en Henry Wessels.

,,Dit is het tweede jaar dat het feest in de Vijfzinnen is. Die trend willen we doorzetten. Er staan artiesten die er toe doen en je merkt dan meteen dat carnaval in Gorinchem weer begint te leven. Mensen worden enthousiast van een uitdagend programma. Dat hebben we, voor zowel jong als oud", aldus De Stigter.

Kaarten voor de verschillende feesten zijn verkrijgbaar via www.partyconcepts.nl en www.vijfzinnen.nl. Voor 25 euro kan men het gehele weekend feesten, een dagkaart kost 10 euro. De Stiger: ,,Ook voor de optocht kan iedereen zich nog gratis aanmelden via info@gorcumscarnaval.nl. Meer informatie via www.gorcumscarnaval.nl.