• gp-foto

    foto: GP-foto

'Voor iedereen een leuke ongedwongen dag'

GORINCHEM De basis voor de activiteiten is gelegd en de komende jaren kan dit alleen nog maar verder worden uitgebreid. Het nieuwe bestuur van Koningsdag wil graag vooruit kijken en bereidt zich voor op komende donderdag. ,,We denken dat Koningsdag voor iedereen een leuke en ongedwongen dag wordt", zegt Kamal Basu, onderdeel van het bestuur.

door Laura van Horik

Het nieuwe bestuur bestaat uit Wilfred Muilenburg, Yvonne van Dongen en Kamal Basu. Daarnaast heeft zij een 'plein' vertegenwoordigers en vrijwilligers: Dick Bosch, Niels den Dekker, Helga Buitelaar, Donna Bastiaans, ROOTS Dance Studio en Petra Schröder. Deze mensen zijn achter de schermen heel belangrijk geweest, vertelt Basu. ,,Over het vorige Oranjebestuur is genoeg gezegd en daar is ook een hoop onduidelijkheid over. De burgemeester heeft in ieder geval aan mij gevraagd om een nieuw bestuur te zoeken en op dit moment willen we graag vooruitkijken met een leuke en enthousiaste club vrijwilligers."

Voor alle generaties is er dit jaar wel iets: op woensdag een concertje van Koninklijke Harmonie De Bazuin in het stadhuis en op donderdag kunnen de kids naar de Varkenmarkt, tieners naar de Groenmarkt en op de Kriekenmarkt vindt alweer de 4e Hip & Happy Market plaats. Verschillende foodtrucks, workshops, proeverijen en een markt maken hiervan deel uit, terwijl er genoten kan worden van live muziek. Ook op de Varkenmarkt is muzikaliteit volop aanwezig, zegt vrijwilliger Helga Buitelaar. ,,Iedere vrijwilliger heeft een deel van de stad voor z'n rekening genomen. De Varkenmarkt is mijn deel en wordt een podium waarop kinderen tot een jaar of 15 zich kunnen presenteren. Daarnaast komt het jeugdorkest spelen, kunnen kinderen zich laten horen op de djembé, zijn er wat instrumentalisten en eromheen staan kraampjes. Hier kunnen bijvoorbeeld instrumenten gemaakt worden uit afval, er is een snoepkraam, schmink, haren kunnen worden ingevlochten, en nog veel meer. Het wordt een leuke dag."