Voorleeskampioenen voorronde De Nationale Voorleeswedstrijd regio Gorinchem

GORINCHEM - De feestelijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gisteren (dinsdag 10 februari) in Bibliotheek Gorinchem plaats. Inmiddels hebben 10 voorleeskampioenen van scholen in Gorinchem, Kedichem, Leerdam, Meerkerk, Goudriaan, Hoogblokland, Noordeloos en Arkel voorgelezen. De kandidaten kregen vijf minuten de tijd om de vakjury te overtuigen dat zij door mochten naar de volgende ronde.

De winnaars zijn: Madelief Koekoek, School met de Bijbel, Noordeloos en Thijmen Nederveen, basisschool De Fakkel, Goudriaan. Beide winnaars gaan door naar de felbegeerde kwartfinale op 18 maart, 14.00 - 16.30 uur, in bibliotheekvestiging Ridderkerk Centrum aan het St. Jorisplein.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar erbij leren.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.