• Rivas Zorggroep

Voorleeslunch in verpleeghuis Het Gasthuis

GORINCHEM Tijdens de Nationale Ouderendag op vrijdag 5 oktober vindt voor de zesde keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Door het hele land wordt in bibliotheken en verzorgingstehuizen voorgelezen aan ouderen, zo ook in verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem. In het Grand Café van deze locatie zijn belangstellenden vanaf 11.00 uur van harte welkom. Ferdinand Biesheuvel, acteur en eigenaar van Theater 't Pand in Gorinchem leest hier het verhaal 'Straatje' van Yvonne Keuls voor. Aanmelden is niet nodig.

,,Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen," zegt Marion Schenkelaars, teamleider bij Rivas. ,,Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Het thema van dit jaar is 'Mijn straat'. Hopelijk ontstaan er mooie gesprekken met onze bewoners."

Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding. Het draagt bij aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Marion: ,,In Het Gasthuis is ervoor gekozen om op alle kleinschalige woongroepen tegelijkertijd hetzelfde verhaal voor te lezen. Dit wordt onder andere gedaan door verschillende medewerkers en wethouder Eelke Kraaijeveld van de gemeente Gorinchem. Aansluitend lunchen we samen met de bewoners en gaan we met hen in gesprek over het verhaal." In het Grand Café van Het Gasthuis wordt voorgelezen voor zowel bewoners als overige belangstellenden. ,,Op die manier willen we ook de inwoners van Gorinchem de gelegenheid bieden om aan te sluiten."

Iedereen is vrijdag 5 oktober vanaf 11.00 uur van harte welkom in het Grand Café van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Voor meer informatie over verpleeghuis Het Gasthuis en andere diensten van Rivas: Rivas Zorglijn 0900-8440 en www.rivas.nl.