• Ministerie van Beeld

Voorstelling De Rattenvanger

GORINCHEM Ida van Dril brengt zondag 5 november samen met Michiel Schreuders de voorstelling De Rattenvanger. Een voorstelling voor kinderen van zes jaar en ouder. De voorstelling begint om 14.00 uur. De entree, inclusief een glaasje ranje, bedraagt 8,50 euro. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022. De foyer is een uur voor aanvang van de voorstelling geoepend.

Aan de rand van Hamelen woont Luca naast de vuilnisbelt. Als Luca op haar fluit speelt komen zelfs de ratten luisteren, zo mooi klinkt het. Hamelen is in handen van burgemeester Snijder, een ijdele alleenheerser. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen. En alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig. Al hoewel… Af en toe verdwijnen er mensen én er komen steeds meer ratten in de stad. Maar daar kun je maar beter niet over klagen. Dan wordt er op de deur geklopt van het gemeentehuis. Als de burgemeester open doet hoort hij een fluit en staart in de ogen van duizenden grote ratten.

Ida van Dril en Michiel Schreuders nemen het publiek weer mee in een muzikale en spannende vertelling. De kleintjes zitten gegarandeerd op het puntje van hun stoel en het is heerlijk om naast de voorstelling, ook van hun reacties te genieten. Een voorstelling voor het hele gezin dus en voor jong en oud, vergeet daarom niet opa en oma mee te nemen.