• Peeriscoop

Voorstelling Eva Braun in Peeriscoop

GORINCHEM Kikki Vanhautem staat zondag 11 maart in theater Peeriscoop met de voorstelling Eva Braun. De voorstelling begint om 16.00 uur. De foyer van Peeriscoop is een uur voor aanvang geopend. De entree, inclusief consumptie, bedraagt 12,50 euro. Reserveren: www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

De minnares van Adolf Hitler en de protestzanger Bertolt Brecht komen samen in een nieuwe theatrale werkelijkheid. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar. De voorstelling is een interessante combinatie. Zangeres en actrice Kikki Vanhautem citeert uit de dagboeken van Eva Braun en wisselt dat af met liederen van Bertolt Brecht op muziek van Weill en Eisler. Brecht, de man die de oorlog haatte en wiens teksten door het nazi regime waren verboden tegenover de domheid en desinteresse voor het wereldgebeuren van Eva. Theatraal gezien levert dat een bijzonder spanningsveld op. Terwijl de wereld ver van haar veilige adelaarsnest in brand staat is Eva bezorgd om futiliteiten van het dagelijkse leven.

Kikki Vanhautem is een talentvolle klassiek geschoolde zangeres èn actrice. Op het laatste festival Boulevard viel zij op met deze eigenzinnige theaterproductie, die gerust bestempeld kan worden als een juweel van een voorstelling. In december 2016 trad zij zeer succesvol op tijdens het OPEnRAam concert in Gorinchem. Zij is de nieuwste aanwinst van de Gorinchemse Stichting Studio Peer, die nieuwe talenten begeleidt.