• JONAS-SACKS
  • Jasper van Kuijk

Voorstellingen Peeriscoop

GORINCHEM Klezmerband Agge Nebbisj staat zondag 9 december in theater Peeriscoop met hun muziekvoorstelling De Koffer. Aanvang: 16.00 uur. Prijs: € 12,50 inclusief een gratis consumptie

In het programma 'De Koffer' zwerft Agge Nebbisj langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen heeft afgelegd. Al in de middeleeuwen ontstonden uit de vermenging van Joodse, Moorse en Spaanse volksmuziek de Sefardische liederen en later de Ladino-muziek. De melodieën waaierden later uit naar Midden- en Oost-Europa en naar de Balkan.

Jasper van Kuijk treedt dinsdag 11 december op in Peeriscoop. De voorstelling begint om 20.30 uur. Prijs: € 17,50 inclusief een gratis consumptie.

In Janus bekijkt Jasper van Kuijk de zaken rigoureus van twee kanten. Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist, ontwerper en wetenschapper. Hij won Cameretten, schreef mee aan Koefnoen en schrijft in de Volkskrant wekelijks de column 'Hoe moeilijk kan het zijn?'. Daarin fileert hij op humoristische wijze ontwerpfouten. Ook in zijn voorstellingen vind je die combinatie van lichtvoetigheid en scherpte.

Kaarten zijn te bestellen op www.peeriscoop.nl of 0183-690022