Voorstellingen 't Pand

GORINCHEM Rayen Panday staat vrijdag 1 april in theater 't Pand. In zijn derde avondvullende voorstelling neemt Rayen geen blad meer voor zijn mond. Inmiddels durft hij alles te vertellen. Wat valt er eigenlijk nog te vertellen, als iedereen altijd maar een mening klaar heeft? Juist hetgeen dat niet verder verteld mag worden! Van New York tot Bangkok is Rayen erachter gekomen dat de vragen overal hetzelfde zijn. Het antwoord verschilt echter per stad. In 'Niet verder vertellen' zal Rayen het hebben over dingen die tussen u en hem blijven, want hij gaat er vanuit dat jullie wel een geheimpje kunnen bewaren. De voorstelling begint om 20.30 uur, de entree bedraagt 9,50 euro.

Zaterdag 2 april staat Joep Pelt in theater 't Pand. In de muzikale one man show 'Van Mali tot Mississippi' wordt het definitieve verhaal verteld van de blues. Van haar West-Afrikaanse roots, langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het Zuiden van de VS, reisde muzikaal avonturier Joep Pelt jarenlang de blues achterna. Aan de hand van de verhalen en liedjes die hij onderweg verzamelde neemt Joep het publiek mee op een bijzonder muzikaal avontuur.

Tijdens de voorstelling speelt Joep niet alleen blues liedjes op zijn gitaar, maar ook liedjes uit Mali en de Cariben die aan de blues verbonden zijn. Smeuïge verhalen worden gelardeerd met historische beelden, oude landkaarten en foto's van Joeps reizen, waardoor het publiek op speelse wijze leert hoe de blues zich heeft kunnen ontwikkelen tot fundament van de popmuziek. De voorstelling begint om 20.30 uur, de entree bedraagt 9,50 euro.

Filmhuis

In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 5 april de film Trois coeurs. Wanneer Marc gaat verhuizen naar Valencia mist hij zijn trein terug naar Parijs. Hij ontmoet Sylvie en beide brengen de nacht door al wandelend door de straten van de provinciestad terwijl ze praten over alles en niets. Ze spreken af een paar dagen later in Parijs, maar alleen Sylvie zal er komen opdagen. Marc probeert haar nadien te vinden en komt Sophie tegen, zonder te weten dat zij de zuster is van de eerste. De film begint om 20.15 uur de entree bedraagt 7 euro inclusief koffie of thee.