• Persfoto DEBJET

Voorstellingen theater 't Pand

GORINCHEM Op sterk water is vrijdag 22 september te zien in theater 't Pand. Vanaf 20.30 uur brengen zijn hun voorstelling Hotel. De entree bedraagt 9,50 euro. Hotel is de nieuwste muzikale en interactieve show van deze Nederlandse impro-cabaretgroep. In deze geïmproviseerde voorstelling speelt het gezelschap in op hét thema van de afgelopen tijd: gastvrijheid.

De Blonde Jongens en Tim staan zaterdag 23 september op de planken bij theater 't Pand. De Blonde Jongens en Tim - kortweg DEBJET - wonnen in 2014 de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Wie hun avondvullende debuutvoorstelling ziet, begrijpt wel waarom. Geïnspireerd door fysieke acts als de Ashton Brothers gaan deze toptalenten verder waar Waardenberg & De Jong ooit ophielden. Gekleed in spijkerhotpants en strakke, witte T-shirts laten deze jonge honden van het Nederlandse cabaret een tsunami van visuele grappen, gewelddadige audiocollages en hilarische ongein op het publiek los. DEBJET is fysiek, feestelijk en fantastisch. Imaginaire goochelacts gaan hand in hand met billenkletsende travestieacts. Kungfuvechters ontregelen heftige Griekse tragedies. De voorstelling begint om 20.30 uur, de entree bedraagt 9,50 euro.

FILMHUIS In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 26 september de film Julieta. De film begint om 20.15 uur en de entree bedraagt 7 euro. Dit is inclusief een kop koffie of thee. De film vertelt het verhaal van Julieta, vanaf 1985 tot het heden. Julieta probeert te overleven op de rand van waanzin. Haar leven wordt gekenmerkt door een reeks van gebeurtenissen rondom de verdwijning van haar dochter. Als gevolg van het lot, schuldgevoel en een ondoordringbaar mysterie verlaat ze degenen die ze lief heeft. Dit veroorzaakt veel innerlijke pijn. Drama, geregisseerd door Pedro Almodóvar met Adriana Ugarte, Emma Suárez en Rossy de Palma.