• Giel Domen
  • Julie Hrudová

Voorstellingen theater 't Pand

GORINCHEM Pieter Verelst, de winnaar van Cameretten 2016, staat vrijdag 20 oktober op de planken van theater 't Pand in Gorinchem met zijn voorstelling Mijn broer en ik. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

De jury van Cameretten schreef over 'Mijn broer en ik': ,,Pieter vertelt geen verhalen, hij beeldt ze uit. Hij zit lekker in zijn energie en maakt goed gebruik van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud." 

Pieter Verelst won tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival zowel de persoonlijkheids- als de juryprijs voor zijn programma Mijn broer en ik. Volgens het juryrapport verraste Verelst 'van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot.'

Zaterdag 21 oktober komt Stefano Keizers naar 't Pand in Gorinchem met zijn voorstelling Erg Heel. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale.

In het Filmhuis van dinsdag 24 oktober is de film Waterboys te zien. Misdaadboekenschrijver Victor (Leopold Witte) en zijn 20-jarige cello spelende zoon Zack (Tim Linde) worden tegelijkertijd weer single; ze worden om verschillende redenen door hun vrouwen het huis uit gegooid. Tijdens een reis naar Schotland is de confrontatie met elkaar en de onstane situatie thuis onvermijdelijk. Mede dankzij hun liefde voor de muziek van de Schotse band The Waterboys komen ze nader tot elkaar. Regie: Robert Jan Westdijk, met Leopold Witte en Helen Belbin.

De film begint om 20.15 uur. De entree bedraagt 7 euro, dit is inclusief een kop koffie of thee.