• Casper Koster

Voorstellingen theater 't Pand

GORINCHEM JP Den Tex staat vrijdag 12 januari in theater 't Pand met zijn voorstelling Wolf. Wolf! is het het verhaal van de steenrijke platenproducer Gustav Wolfowitz ("Wolf"). Hij verliest van de ene op de andere dag zijn glitter imperium. Denkende over zijn leven nu en toen komen herinneringen op aan de eerlijke, aardse (roots) muziek die hem oorspronkelijk motiveerde. Dat is het concept van het nieuwe programma waarmee JP Den Tex de muziekzalen en de theaters in gaat en van deze cd. Louter gitaren en viool voorzien de songs van JP van een prachtige, sprankelende rootsy omlijsting die de liefhebber van de betere Engelstalige luistermuziek zeer zal aanspreken. Hij stata om 15.00 uur en 20.30 uur op de planken van het theater. De entree bedraagt 9,50 euro.

Merel en Tim staan zaterdag 13 januari in theater 't Pand. Twee knettergoede, totaal verschillende solo-voorstellingen voor de prijs van één!

Merel Baldé grijpt je bij de lurven in 'Trek 't uit'. 'Trek 't Uit' is haar muzikale show vol Nederlandstalige liedjes. Ze zingt over de schaamte voor haar moeder, de lelijkheid van afterparty's, een zusje dat ouder wordt, een zak patat en over dat ze soms een klein, dik, lelijk meisje zou willen zijn. Ze gooit haar schaamte en nette manieren overboord en is zo eerlijk, ijdel, grof en lelijk als ze maar wil. Want normaal doen is ook maar zo gewoon. 

Tim Teunissen neemt je mee in een caleidoschopisch rollercoaster van komische en ontroerende personages. Een voorstelling over de generatie van nu die van alles wil, maar bang is om zich te laten kennen. Hij laat een reeks antihelden de revue passeren die koste wat het kost de schone schijn ophouden. Met man en macht houden ze zich van de domme of blazen van de hoogste toren. Op het scherpst van de snede schakelt hij van de ene naar de andere sketch. Snel, slim en gevat. Hilarisch en tegelijkertijd ontwapenend.

De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 9,50 euro.

In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 16 januari de film El Oliva. De opstandige Alma is begin 20 en heeft voortdurend ruzie met haar familie, behalve met haar opa die haar na aan het hart ligt. Al twaalf jaar heeft de oude man geen woord meer gesproken, uit protest omdat zijn nakomelingen tegen zijn wil in een 2000 jaar oude olijfboom verkochten. Wanneer hij zelfs dreigt om voedsel te weigeren, wil Alma de boom terugbrengen. Maar die staat nu in Düsseldorf, in het atrium van een energiebedrijf en het wordt gezien als het bedrijfssymbool. De film begint om 20.15 uur. De entree inclusief een kop koffie of thee bedraagt 7,50 euro