• Rik Hoogendoorn

Voorstellingen theater 't Pand

GORINCHEM Mark van de Veerdonk staat vrijdag 26 januari op de planken van theater 't Pand met zijn voorstelling Kaaskleum. De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 9,50 euro. In Kaaskleum vertelt de Brabantse cabaretier over zijn zoektocht naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. Het lachspektakel duurt zoals gewoonlijk ruim tweemaal 50 minuten. Daarbij staat, hangt en zit Mark weer tegen, onder of bovenop een idioot decorstuk.

Zaterdag 27 januari staat Rik Hoogendoorn op het podium met zijn voorstelling Oorsprong. Rik Hoogendoorn is liedjesschrijver en zanger. Via weemoed, lichtvoetigheid en herinnering raakt hij de snaar van ons dagelijks bestaan. Waarin we liefde delen en vrienden maken. Maar waarin we ook verliezen. Dat verlies geeft Rik een bescheiden maar prominente plek in een voorts vrolijke wereld. Hij doet dit tijdens de voorstelling samen met toetsenist Toon Plasman en slagwerker Richard Heijerman. De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 9,50 euro.

In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 30 januari de film Nocturnal Animals. Het is 10 jaar geleden dat Susan haar eerste man, de ongepubliceerde schrijver Edward, verliet. Inmiddels is ze een getrouwd met een rijke man. Op een dag ontvangt ze een manuscript van haar ex. Susan wordt opgezogen in de roman, die beschrijft hoe een vakantie van een gezin een vreselijke en gewelddadige wending krijgt. Het verhaal doet bij Susan herinneringen naar boven komen over haar eerste huwelijk en confronteert haar met een ongemakkelijke waarheid over zichzelf. De film begint om 20.15 uur. De entree, inclusief gratis kop koffie of thee, bedraagt 7,50 euro.