Voorstellingen theater 't Pand

GORINCHEM Simon Keizer staat donderdag 14 januari op de planken van theater 't Pand met een werkvoorstelling van zijn programma 'Ik en Simon'. Niet alleen is het een knipoog naar zijn duoschap, maar meer nog verklapt de titel dat de show heel persoonlijk zal zijn. Op een vooral vertellende manier zal hij zijn visie op momenten uit zijn leven delen. De ene keer met een lach, de andere keer op ontroerende wijze. Het gros van deze verhalen komt uit zijn verzameling columns die hij sinds jaar en dag voornamelijk in privésfeer schrijft. Dit alles combineert hij met speciaal voor dit programma nieuw geschreven liedjes. De voorstelling begint om 20.30 uur, kaartjes kosten 9,50 euro.

Susan Seegers is vrijdag 15 januari te vinden in theater 't Pand. Zij zingt liedjes van Annie M.G. Schmidt. Afgelopen jaar bracht ze een alom geprezen eerbetoon aan Toon Hermans, nu is het de beurt aan een andere tekstdichter: Annie M.G. Schmidt. In dit theaterconcert gaat Suus, begeleid door haar vaste pianist Marc-Peter van Dijk, op zoek naar de vrouw achter het repertoire. Met behulp van Annie's liedjes en gedichten schetst ze een eigenwijs en soms ietwat ondeugend portret van Annie. Achter de opgewekte façade gaat een vrouw schuil waarin Suus veel van zichzelf herkent. De voorstelling begint om 20.30, de entree bedraagt 9,50 euro.

George Groot vermaakt het publiek in theater 't pand op zaterdag 16 januari met zijn voorstelling SeptemberSong. George brengt liedjes en conference. Zijn voorstelling begint om 20.30 uur, de entree bedraagt 9,50 euro.

Filmhuis

In het Filmhuis van theater 't Pand draait dinsdag 19 januari de film Selma. Selma vertelt het verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor alle mensen. Een gevaarlijke en angstaanjagende campagne met een epische protestmars in Selma (Alabama), die uiteindelijk leidde tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965. De film begint om 20.15 uur, de entree is 7 euro, inclusief koffie of thee.