Vrijwilligers voor Hospice Gorinchem

GORINCHEM Hospice Gorinchem zoekt nieuwe vrijwilligers. Mensen die zieken in het hospice of thuis willen ondersteunen in hun laatste levensfase. In januari 2018 start Hospice Gorinchem een opleiding voor deze nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligers van Hospice Gorinchem ondersteunen mantelzorgers en terminaal zieken. Dat kan in het hospice aan de Haarstraat in Gorinchem, maar ook bij mensen uit deze regio thuis. Vrijwilligers van het Hospice werken twee dagdelen per week.

Hospice Gorinchem bereidt devrijwilligers goed voor op hun taak. Alle vrijwilligers krijgen ene interne opleiding van negen dagdelen waarin aandacht is voor onder andere praktische ondersteuning, communicatie en verwerking van verlies. Later volgen vrijwilligers ook cursussen bij de landelijke koepelorganisatie VPTZ. Al tijdens de opleiding lopen nieuwe vrijwilligers stage bij een ervaren collega.

Belangstelling? Neem dan contact op met Matje Verlee (Coördinator Zorg) of Ria van den Berg (Directeur) via info@hospice-gorinchem.nl of 0183 - 40 60 47. Op www.hospicegorinchem.nl is ook meer informatie terug te vinden.