• Raadslid Niels van Santen (VVD) is verbaasd over het mogelijk verplaatsen van bloedbank Sanquin.

    Gemeente Gorinchem

VVD verbaasd over verplaatsen Bloedbank

GORINCHEM De VVD fractie heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het mogelijk verplaatsen van de Bloedbank van Sanquin.

Door Egbert Egberts

Volgens raadslid Niels van Santen wil Sanquin de vaste locatie aan de Spijksedijk 28H opgeven. Daarvoor in de plaats zou een mobiele unit moeten komen, die één keer in de twee weken dienst zal moeten gaan doen op dinsdag en donderdag om bloed af te laten nemen van bloeddonoren.  
,,Vorige week nog bleek uit berichtgeving van de NOS hoe belangrijk donoren voor bloedbank Sanquin zijn. Zij zijn belangrijk voor onze gehele samenleving. Naar aanleiding van deze berichten hoopt men op meer donoren en zal daar door Sanquin ook op worden ingezet. In deze context verbaast het de VVD dat Sanquin de vaste locatie in Gorinchem wil opgeven." 
Volgens Van Santen vindt de VVD een vaste, vertrouwde lokale locatie belangrijk voor Gorinchem en belangrijk voor de regionale medische voorzieningen. ,,Met het vertrek van Sanquin wordt een verkeerd signaal afgegeven wat niet zal bijdragen aan een toename van (bloed)donoren." 
Van Santen wil graag van het college weten of het college hiervan op de hoogte is en wat het college gedaan om een vaste locatie van de bloedbank in Gorinchem te behouden. Ook wil Van Santen weten welk effect dit heeft dit op de donoren binnen onze regio en waar de bloedafname in de toekomst dan wel plaats moet gaan vinden. Het college heeft maximaal zes weken om antwoord te geven op de door de VVD gestelde vragen.