Warme trui voor wethouder Arjen Rijsdijk

GORINCHEM Wethouder Arjen Rijsdijk een warme trui aangeboden gekregen, omdat de gemeente Gorinchem actief meedoet aan Warme Truiendag die vandaag (vrijdag 5 februari) wordt gehouden. De wethouder Duurzaamheid wil zelf het goede voorbeeld geven.

De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen jaarlijks honderdduizenden mensen deel aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zet iedereen de thermostaat massaal één graad lager om 6% energie en dus 6% CO2 te besparen. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Wethouder Duurzaamheid, Arjen Rijsdijk: ,,De gemeente Gorinchem roept haar medewerkers en haar bewoners op om ook mee te doen met Warme Truiendag. Maar veel belangrijker nog vind ik om het goede voorbeeld te geven en daarmee te laten zien dat we ook meewerken aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Dus doe een warme trui aan en zet de verwarming thuis, op school en op het werk een graadje lager!"

Omdat de wethouder bekend staat als voorstander is van duurzaam leven en werken heeft hij een warme trui aangeboden gekregen. De trui is door een groep betrokken collega's in de avonduren gemaakt bij wijze van guerrilla verrassingsactie. Wethouder Rijsdijk: ,,Ik neem deze trui graag in ontvangst en ga hem dragen. Ik vergader dan buiten de deur in het provinciehuis van Noord Brabant, dus ik hoop maar dat zij ook meedoen aan de warme truiendag. Eigenlijk mag van mij elke vrijdag - die toch al bekend staat als "casual friday" warme truiendag worden, dan kan de verwarming elke week al een standje lager naar het weekend toe."

Fotobijlage: wethouder Rijsdijk in zijn warme trui voor Warme Truien dag