• gp-foto

  foto: GP-foto
 • gp-foto

  foto: GP-foto
 • gp-foto

  foto: GP-foto
 • gp-foto

  foto: GP-foto
 • gp-foto

  foto: GP-foto

Watersporters protesteren tegen plannen Rijkswaterstaat

GORINCHEM - Leden van watersportvereniging De Merwede boden gisterenmiddag een petitie aan aan wethouder Arjen Rijsdijk van de gemeente Gorinchem. Zij deden dit uit protest tegen de plannen die Rijkswaterstaat heeft met de vluchthaven van Gorinchem.

De raadzaal, de locatie waar het allemaal zou gebeuren, bood een bonte aanblik. Niet alleen zat hij vol met grote en kleine leden van de vereniging, maar midden in de zaal lag een complete zeilboot. Een van de vaartuigen waarmee de kinderen normaal in de vluchthaven zeilles krijgen. Links en rechts grote spandoeken met afkeurende teksten en veel kinderen in een oranje zwemvest. Gemiddeld wordt per jaar aan honderd kinderen van 7 tot 16 jaar zeilles gegeven in de vluchthaven, een rustig water waar toch voldoende wind komt. De Merwede zelf is hier ongeschikt voor met al die manoeuvrerende grote schepen.

Met de petitie wordt de gemeente gevraagd om alles toe doen wat mogelijk is om deze plannen te voorkomen. Inmiddels ondertekenden ruim vijfhonderd mensen via de website van de watersportvereniging deze oproep. Wethouder Arjen Rijsdijk nam de stukken aan en zou ze zorgvuldig bestuderen. Watersportvereniging De Merwede vraagt of gemeente om alles toe doen wat mogelijk is om deze plannen te voorkomen.