• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Watertappunt geopend bij Cruyff Court

GORINCHEM Wethouder Arjen Rijsdijk opende woensdagmiddag het derde watertappunt in Gorinchem. Naast het tappunt op de Grote Markt en bij Buiten de Waterpoort is er nu eentje nabij het Cruyff Court te vinden. ,,Van sporten krijg je dorst en water is een stuk gezonder dan al die energydrankjes van tegenwoordig. Nu kunnen kinderen goed blijven drinken", sprak Rijsdijk alvorens hij de eerste bidon vulde met water.

Het watertappunt is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij in samenwerking met Join the Pipe, Gorinchem Beweegt en de gemeente Gorinchem.

,,De Proxsys League heeft de subsidie voor het burgerinitiatief aangevraagd en dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij heeft de Cruyff Foundation de tap gratis langs hun veldjes kunnen plaatsen", vertelt Michiel van Zanten van Gorinchem Beweegt. De tap moet bovendien zwerfafval voorkomen.

Dat het watertappunt nut heeft, blijkt wel na de eerste wedstrijd van het Cruyff Court Kampioenschap: ,,Vul mijn bidon ook even", klinkt het onderling bij de voetballers. ,,De zon schijnt dus ze moeten goed blijven drinken en dat kan nu heel de dag door", lacht Van Zanten.