WeHelpen zoekt hulpvragers en -aanbieders voor Matchdag

GORINCHEM Donderdag 30 november organiseert WeHelpen Gorinchem een Matchdag. Om deze dag tot een succes te maken roept de organisatie zoveel mogelijk inwoners op een hulpvraag of hulpaanbod op de website van WeHelpen te plaatsen. Om tijdens de Matchdag hulpvragen en -aanbod aan elkaar te kunnen koppelen. WeHelpen is er voor iedereen die hulp nodig heeft of die graag iets doet voor een ander. De Matchdag op 30 november vindt plaats bij Fynes Fitness aan de Dokter van Stratenweg.

Een hulpvraag of -aanbod kan geplaatst worden op de website www.wehelpen.nl/gorinchem2. Tijdens de Matchdag worden de hulpvragen en het -aanbod op de website van WeHelpen ter plekke met elkaar gekoppeld. De hulpvragers en hulpaanbieders worden uitgenodigd en kunnen elkaar ontmoeten. Uiteraard is iedereen welkom die een hulpvraag heeft of graag iemand wil helpen. Er zijn vrijwilligers van WeHelpen aanwezig om bezoekers van de Matchdag verder op weg te helpen. Ook na de Matchdag blijft het mogelijk om een verzoek te plaatsen op de website.

WeHelpen is een landelijke marktplaats voor vrijwillige hulp. Het vraag- en aanbodsysteem verbindt mensen die een hulpvraag hebben op een eigentijdse manier met mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Het gaat dan om vragen zoals boodschappen doen, de hond uitlaten, vervoer naar het ziekenhuis of grasmaaien. Mensen kunnen zo onderling zelf hulp organiseren.

De gemeente Gorinchem is eind 2015 het lidmaatschap aangegaan met de coöperatie WeHelpen voor een periode van drie jaar. Verschillende partnerorganisaties in Gorinchem dragen actief bij aan de invoering van We Helpen. Dit zijn bijvoorbeeld Poort 6, Rivas en de lokale Rabobank.

Voor meer informatie: www.wehelpen.nl/gorinchem