• gp-foto

    foto: GP-foto

Wekelijkse pagina Huis van Inspiratie

GORINCHEM Het tot nu toe vrij abstracte Huis van Inspiratie krijgt een concrete vorm. Vanaf volgende week presenteren de deelnemende partijen zich op een speciale pagina in De Stad Gorinchem.nl. De betrokkenen zijn in hun nopjes met de samenwerking.

,,In de zomer hebben we uitgesproken dat we het Huis van Inspiratie zichtbaarder willen maken. Een wekelijkse pagina in De Stad Gorinchem.nl is een prachtig middel om alle inwoners te bereiken", zegt Allow Frings. Hij is als stadsarchivaris bij het project betrokken. Verder trekken de bibliotheek, het museum, de artotheek, de VVV, 't Oude Stadthuys, het archief, de historische vereniging en de Limonadebrigade samen op in het initiatief. Zij gaan hun (gezamenlijke) activiteiten presenteren op de pagina.

,,Elke partij brengt zijn eigen expertise in. De tentoonstelling vanuit het museum. Vanuit De Limonadebrigade (de ouder- en kindclub die in de bieb actief is, red.) de kennis over de ontwikkeling van kinderen en hoe je daar als ouder mee om kunt gaan. Vanuit de bibliotheek de informatie die daarbij komt kijken. Deze manier van werken brengen we nu in een stroomversnelling. We hopen dat ook andere inwoners mensen willen inspireren met leuke ideeën. Zij zijn uitgenodigd om bij te dragen."

,,Het Huis van Inspiratie staat weliswaar nog in de steigers, maar wij zijn blij dat de initiatiefnemers nu de samenwerking aangaan met De Stad Gorinchem.nl", zegt Alex Monster. Hij is als contentmanager van het lokale medium betrokken bij de pagina. ,,Het is best lastig om concreet naar buiten te treden met dit project. Met een pagina in ons nieuwsblad doen de partijen dat toch. Wij zijn zeer nieuwsgierig naar de resultaten van het Huis van Inspiratie. Wij hebben alle vertrouwen, want aansprekende partners hebben zich aangesloten bij het initiatief."