Wellant kookt werelds

GORINCHEM - Leerlingen van de kookklas van het Wellant College, in samenwerking met vier topkoks, koken woensdag 15 oktober een viergangendiner en vragen zo aandacht voor duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking. 'Wellant kookt werelds' wordt georganiseerd door de bevlogen lerares Susan Schuddeboom in samenwerking met haar leerlingen van de kookklas en de topkoks van befaamde restaurants uit de omgeving. De opbrengst van het diner komt ten goede aan het studieproject Yachay Wasi van Inmenszo in Peru. Al jaren zet Inmenszo zich in om het onderwijs voor kinderen in een achterstandspositie te verbeteren. Deelname kost €39,- en opgave (tot uiterlijk 12 oktober) is verplicht. Opgeven kan via info@inmenszo.com. Het diner vindt plaats in het Wellantcollege aan de IJsbaan 455 inGorinchem en begint om 17.30 uur.Aan het diner is een wedstrijd verbonden en er wordt één team beloond voor het (h)eerlijkste gerecht, waarbij gelet zal worden op creativiteit en duurzaamheid. De jury bestaat uit Madelon de Joode, auteur van het boek 'Eet Puur', David de Jager, kok en Arjen Rijsdijk, wethouder. Inmenszo verzorgt die avond een korte presentatie over haar laatste avontuur De Volvo Indian Trail en de recente ontwikkelingen in Peru.