Werelds diner Omnia College was 'geweldig'

GORINCHEM Voor het derde jaar op rij kon men woensdag 14 oktober genieten van een werelds diner bij het Omnia College. De organisatie van het (h)eerlijke diner was weer in handen van Susan Schuddeboom, docente kookklas en coördinator duurzaamheid bij het college en Anika van der Kevie, oprichtster van de stichting Inmenszo. De afgelopen twee jaar vond het diner plaats in het Wellant College, dat nu is samen gegaan met het Merewade College en de naam Omnia College voert. Samen met vier topkoks van de restaurants Kruiden&Jasmijn, De Gieser Wildeman, BovendeRivieren, Le Bon'Apart en de leerlingen van de kookklas bereidden zij een verrassend viergangen diner waarbij aandacht werd besteed aan duurzaamheid, biologisch en verantwoord. De leerlingen namen ook een kijkje in de keuken bij de restaurants zelf. Alle gasten genoten van een verrukkelijk diner en een sfeervolle en informatieve avond. De prachtige opbrengst van 2.254,- euro gaat naar de wiskunde- en taallessen die worden gegeven in het studiecentrum dat Inmenszo oprichtte in Peru om kinderen te ondersteunen bij hun onderwijs.