• Wethouder Eelke Kraaijeveld werd letterlijk bezorgd door de Gorkumse Fietskoerier.

    foto: GP-foto

Wereldse verhalen bij Hallo Wereld

Werken aan verbeteren onderwijs, welzijn en mensenrechten

GORINCHEM Zaterdag 22 september was de 2e editie van 'Hallo Wereld' bij Cultureel Café De Vijfzinnen in Gorinchem. Een dag waarbij vrijwilligers aandacht vroegen voor hun activiteiten in het kader van hun bijdrage aan de, door de VN opgestelde, Global Goals.

Wethouder Eelke Kraaijeveld werd 'letterlijk bezorgd' door de Gorkumse Fietskoerier. De wethouder nam een pakje mee met 'Waka Waka' light, dat zorgt voor licht via zonne-energie. Ook elders op de wereld wordt door deze aanschaf iemand anders verblijd met een solar light. Het hele jaar door zetten stichtingen en organisaties zich in om elkaar een handje te helpen, hier in Nederland en elders op de wereld.

De deelnemers toonden hun werk, verstrekten informatie en gingen in gesprek met de bezoeker. De dag stond in het teken van ontmoeting en samenwerking. Aan wereldse sfeer ontbrak het niet, ondanks de frisse Hollandse dag, klonken er Afrikaanse klanken verzorgd door Afrokoor Niyah Ubuntu, waren er workshops, een foto expositie door Ron Lauwers en demonstratie van de Braziliaans dans- en vechtsport Capoeira. De initiatiefnemers Global Gemeente Gorinchem, Stichting SSAA (Congo), Unicef, Inmenszo, Wereldwinkel, Fairtrade werkgroep, Vluchtelingenwerk, Amnesty International, Stedenband Dordrecht-Bamenda dragen met hun werk bij aan verbetering van onderwijs, welzijn en mensenrechten in diverse landen.