Wethouder Akkerman opent kunstexpositie

NOORDELOOS Wethouder Harmen Akkerman van Giessenlanden opent zaterdag 19 september in de Ontmoetingskerk in Noordeloos de kunstexpositie 'Goede buren'. De tentoonstelling is een van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van de viering van het 125-jarig jubileum van de Gereformeerde Kerk Noordeloos. De opening vangt aan om 14.00 uur.

'Goede buren' is het nieuwe jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland. De Commissie 'Zin in Kunst' van de Ontmoetingskerk heeft dit thema aangegrepen om aan een aantal kunstenaars uit Noordeloos, Hoornaar, Hoogblokland en Goudriaan (het werkgebied van de Gereformeerde streekgemeente) maar niet zelf behorend tot deze kerk, te vragen enkele van hun werken voor deze expositie ter beschikking te stellen. Aan die vraag is door deze ¿goede buren¿ royaal gehoor gegeven. Zo zijn er bijzondere foto¿s van Ferry Verheij te zien, beelden van Marijke Ravenswaaij, glas-in-lood werken uit Klein Atelier, en schilderwerken van Mariëtte Schoutens, Joop van der Grijn, Victor Zilverberg, Adri van Kooten, Nicoline Voormolen en Jan Kruithof. Ook zijn er enkele Afrikaanse kunstwerken te bezichtigen uit de Wereldwinkel in Arkel.

De tentoonstelling is geopend rond de diensten op zondag en de festiviteiten in de jubileummaand die loopt van 12 september t/m 11 oktober. Op zaterdagmiddag 19 september is er een speciale openstelling van 14.00 uur tot 17.00 uur.