• foto: GP-foto
  • foto: GP-foto
  • foto: GP-foto
  • foto: GP-foto

Wethouder Freije onthult bord fietsexamen basisscholen

GORINCHEM Wethouder Hans Freije heeft vrijdag 9 maart één van de borden voor de fietsexamenroute voor basisschoolleerlingen onthuld. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat dit examen goed kan worden afgelegd, heeft de gemeente de fietsexamenroutes met borden zichtbaar gemaakt. De leerlingen kunnen nu ook zelfstandig de route fietsen en oefenen. Er is een route voor scholen in Gorinchem-Oost en Gorinchem-West.

Het is dit jaar de derde keer dat het praktisch verkeersexamen wordt gehouden in Gorinchem-West. In Gorinchem-Oost is dit voor de dertiende maal. De twee routes van het verkeersexamen voeren zoveel mogelijk langs alle scholen. Zo fietsen de leerlingen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein. Ook brengt de route de leerlingen langs de scholen van het Voortgezet Onderwijs, waar ze over niet te lange tijd zelfstandig naar toe fietsen.

De organisatie van het praktisch verkeersexamen is mogelijk gemaakt door de gemeente Gorinchem, de Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en SCHOOL op SEEF, het verkeerseducatieprogramma van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).