• Gemeente Gorinchem

Wethouders geven gastlessen over respect

GORINCHEM Deze week is de nationale Week van Respect. Respect Education Foundation wil met deze week jongeren stimuleren om samen te zorgen voor een samenleving waarbij iedereen meedoet. Ze leren lastige onderwerpen zoals religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd bespreekbaar te maken. Wethouders Rijsdijk, Freije en Dansen gaven op woensdag 8 november gastlessen over respect op Wellant College Gorinchem, Jenaplanschool en Katholieke Basisschool Mariëngaarde.

Eva Dansen, wethouder diversiteit: ,,Hoe kunnen we verwachten dat ouderen in Gorinchem respectvol met elkaar omgaan als we het jongeren niet leren? Respect leer je, net als andere dingen, op jonge leeftijd. Respect voor elkaar, ongeacht afkomst, sekse, huidskleur, seksuele geaardheid of geloof. Het is juist daarom belangrijk om hierover met kinderen in gesprek te gaan. Bovendien is het hartstikke leuk! Ik ben benieuwd wat de leerlingen van de gastlessen vinden en wat ze in de toekomst met de lessen gaan doen."

De Respect Education Foundation is opgericht om een structurele bijdrage te leveren aan een tolerante maatschappij. Daarvoor ontwikkelt ze lesprogramma's en organiseert ze activiteiten, zoals de Week van Respect. Tijdens deze Week doen 130 gemeenten mee en stimuleren ze 100.000 jongeren op honderden scholen en sportclubs om het gesprek met elkaar aan te gaan. Dit jaar vinden er meer dan 450 gastlessen plaats door politici, sporters en andere bekende en betrokken Nederlanders.

Meer informatie over de Week van Respect staat op www.weekvanrespect.nl