Wie helpt Culturele Route mee cultuuraanbod te vergroten?

GORINCHEM De Culturele Route zoekt enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen het cultuuraanbod in Gorinchem te vergroten. ,,Gorinchem bruist van de activiteiten en onder de paraplu van de Culturele Route valt enorm veel te doen en te beleven", zegt CRG-bestuurder Lia van Vredendaal. ,,Denk aan het opzetten van wisselexposities, pop-ups, het organiseren van concerten of het verzorgen van publiciteit.'"

,,We zoeken mensen, jong en oud, die een uitdaging zien in het vergroten van het Gorinchemse cultuuraanbod. Je hoeft daarvoor geen kunstenaar of muzikant te zijn. Als je kunst en cultuur een warm hart toedraagt, in welke vorm dan ook, proactief bent, energie haalt uit het organiseren van evenementen en zo af en toe beschikbaar bent tijdens de Culturele Route, dan ben je bij ons aan het goede adres."

Talent ontplooien

,,Je krijgt daar enorm veel voor terug omdat je deel uit gaat maken van een enthousiaste groep doeners. Zo breid je een netwerk uit en leg je contact met galeriehouders, kunstenaars, muzikanten en andere artiesten en natuurlijk ook andere organisaties en bestuurders. Het is een prachtige gelegenheid om je talenten te ontplooien of te ontdekken", aldus Lia van Vredendaal.

De taken van de vrijwilliger kunnen bestaan uit het onderhouden van contact met beeldende kunstenaars, muzikanten en deelnemers aan de route, het opbouwen en inrichten van wisselexposities, assisteren bij technische voorbereidingen, het produceren en publiceren van content voor social media en website en het schrijven van persberichten.

Ben je geïnteresseerd stuur dan een mail naar: gorinchem@cultureleroute.nl of neem contact op met Lia van Vredendaal, telefoon 06-20052477.

Culturele Route Gorinchem

Elke 2e zondag van de maand wordt de Culturele Route Gorinchem (CRG) gehouden. Kunst- en cultuurliefhebbers lopen deze route al sinds 1995. Zo maken zij kennis met de enorme schat aan beeldende kunst en cultuur die Gorinchem bezit. Doelstelling van de CRG is deze rijkdom onder de aandacht te brengen van een breed publiek.