• Etienne Hessels

Wijkcentrum PoGo opent buurtcafé voor de Haarwijk

GORINCHEM In samenwerking met Gorinchem Beweegt wordt maandag 10 oktober een eerste buurtcafé gehouden in het vernieuwde wijkcentrum PoGo aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Met een tweetal interessante agendapunten en voldoende ruimte voor input uit de wijk belooft het een interessante avond te worden voor een ieder die de Haarwijk een warm hart toedraagt.

Allereerst zal PoGo zichzelf voorstellen en uitleggen welke kansen zij zien voor PoGo als wijkcentrum. Tijdens deze interactieve voorstelronde krijgt iedereen de kans om ideeën aan te dragen om de kansen die het gebouw en de organisatie bieden optimaal te benutten. Het wijkcentrum heeft alles in zich om een ontmoetingsplek te worden voor jong en oud met leuke activiteiten.

Als tweede op de agenda staat een uitleg van het initiatief van MBO Gorinchem en WeHelpen. Zij gaan dit schooljaar gezamenlijk een project starten waarbij enthousiaste leerlingen gekoppeld worden aan hulpvragen uit de Haarwijk. Deze leerlingen kunnen dus vrijwillig ingezet worden bij klussen waar wel een handje bij gebruikt kan worden. Denk hierbij aan klussen in de tuin, of de muur die een nieuwe lik verf nodig heeft, maar ook aan problemen met de computer of andere vragen. Tijdens deze avond kunnen er direct al hulpvragen verzameld worden om mee te nemen. Via www.wehelpen.nl kunnen mensen direct al een account aanmaken om er een hulpvraag op te plaatsen, maar uiteraard ook een aanbod doen om anderen te helpen.

Ook zal er onder het genot van een hapje en een drankje ruimte zijn om elkaar te leren kennen en de leuke ideeën te bespreken. Verschillende partijen uit de wijk zijn aanwezig om mee te denken. Wijkbeheer en wijkbelang Haarwijk zullen uiteraard niet ontbreken.

Wil je het eerste buurtcafé van de Haarwijk niet missen, geef je dan op via michiel.v.zanten@gorinchem.nl ook kun je hier terecht met eventuele vragen.