• Gomarus

Winnaar Zilveren Troffel

GORINCHEM De winnaar van de Zilveren Troffel 2017 is bekend. Simon Olieman uit Bruchem, leerling van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem, is winnaar geworden van de 65e editie van het Nederlands Kampioenschap Metselen. De finale vond dit jaar plaats in Goes bij opleidingsbedrijf Bouwmensen Zuid-West. Simon ontving uit handen van de Zeeuwse Gedeputeerde Harry van der Maas de Zilveren Troffel.

Het NK Metselen voor vmbo-leerlingen is een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie, samenwerkend in branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). De industrie wil met het evenement het beroep metselaar promoten en de instroom naar de vakopleiding stimuleren.

De finaleweek werd afgetrapt op woensdagmorgen 29 maart in het bijzijn van alle deelnemers. Zij hebben tijdens een driedaags evenement zes zitelementen neergezet op het terrein van het bouwopleidingsbedrijf. Tijdens de symbolische overdracht van de werkstukken sprak KNB-voorzitter Dick Tommel vol lof over het werk dat de talenten geleverd hebben. ,,Het niveau van de metseltalenten is erg hoog, dit belooft veel goeds voor de toekomst", aldus Dick Tommel.