• Cees van Meerten FotoExpressie
  • Cees van Meerten FotoExpressie

Winnaartjes speurtocht blij met prijs.

GORINCHEM De kunstmanifestatie Gorcums Gouden Eeuw-Nu is na anderhalve maand in de etalages van de binnenstad van Gorinchem, verhuisd naar de vide van het stadhuis. Daar is de tentoonstelling geopend door de Wethouder van Cultuur Mr Dick van Zanten, waarbij hij letterlijk zijn stempel drukte met de tekst 2.0.

30 kunstenaars van het Kunstcafé Rivierenland, dat maandelijks bijeenkomt in Fort Vuren, hebben werken gemaakt met als inspiratiebron de schilderijen van bekende 17e eeuwse Gorcumse schilders uit het Gorcums Museum. Voor de jeugd was er een interessante speurtocht, die drie prijswinnaars opleverde: Julia (9) en Laurens (7) van Baalen en Devin (8) van Lopik.

In het stadhuis zijn de kunstwerken te bekijken in een mooie expositie waarbij tevens per object een reproductie van het oorspronkelijke 17e eeuwse schilderij is aangebracht. De expositie is t/m 4 januari te zien tijdens de openingsuren van het stadhuis: maandag t/m donderdag 9.00 – 17.00 uur, vrijdag 9.00 – 12.00 uur en tijdens bijeenkomsten en vergaderingen.