Wintercompetitie sluit af met winterse kost

ARKEL - De laatste wedstrijddag van de wintercompetitie MTB wordt zaterdag 14 februari gehouden op het sportcomplex De Zes Molens in Arkel. Na totaal negen wedstrijden wordt de competitie op een winterse manier afgesloten met stamppot met worst en jus, glühwein en warme chocolademelk met koek. De opbrengst van deze verkoop komt geheel ten goede aan Stichting ALS - Tour du ALS. Met dank aan de sponsors: RC Jan van Arckel-wintercompetitie, AH Giessenburg en Het Arsenaal Nieuwpoort.

Gedurende heel de competitie heeft een bus voor Stichting ALS - Tour du ALS op de inschrijftafel gestaan. Twee deelnemers aan de MTB competitie, Lennart van Houwelingen en Ronald van der Laar, gaan op 28 mei de Mont Ventoux beklimmen en hebben zich ten doel gesteld minimaal € 3.000,-- bij te dragen aan onderzoek voor deze genadeloze verschrikkelijke ziekte. Beide renners doen dat niet zonder reden.

In mei 2014 overleed Esther Lamberts aan de verschrikkelijke ziekte ALS. Esther is jarenlang vrijwilliger bij Jan van Arckel geweest en was de moeder van Ronald's wielermaatje bij de junioren van Jan van Arckel.

De moeder van Lennart kreeg in februari 2014 de diagnose borstkanker. Na operaties, chemokuren en bestralingen mocht in oktober 2014 de vlag uit. De kanker was overwonnen. Bij diagnose kanker is er altijd nog hoop. Voor mensen met de diagnose ALS stopt na de diagnose écht alles. Er is geen medicijn en geen kuur beschikbaar. Er is geen hoop meer. Daarom gaan Lennart en Ronald de uitdaging aan om de Mont Ventoux te beklimmen en bij te dragen aan de financiering van onderzoek naar medicijnen voor ALS.

Kom ook 14 februari naar de afsluitende wedstrijd van de wintercompetitie MTB in Arkel. Het wordt een echt wielerspektakel van 11.45 - 16.00 uur. Moedig de deelnemers aan en koop stamppot, worst glühwein, warme chocolademelk en koek voor Stichting ALS. Kijk voor het programma op www.janvanarckel.nl/wintercompetitie. Geen tijd om te komen? Doneren kan ook online. Ga naar www.tourduals.nl en zoek het team (rechtsboven op de pagina) Hardinxveld4ALS. Doneren kan online. Meer weten? Bel (06) 19 47 21

43.