• foto: GP-foto
  • foto: GP-foto
  • foto: GP-foto

Woonlocatie Syndion aan de Haarstraat officieel geopend

GORINCHEM Deze zomer heeft Syndion de woonlocatie Haarstraat in gebruik genomen. Na een grondige verbouwing en herinrichting van het gebouw is het pand maandag 8 oktober op feestelijke wijze geopend. De opening werd verricht door burgemeester Reinie Melissant-Briene.

Het gebouw heeft nu 27 prachtige, moderne appartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Momenteel wonen er 24 mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking. De eerste en tweede verdieping hebben een gezamenlijke ruimte, waar de bewoners samen kunnen eten, koffie drinken, tv kijken enzovoort.

In Gorinchem staat het markante pand vooral bekend als 'voormalig postkantoor'. Het gebouw werd voordat het deze woonbestemming kreeg ook al door Syndion gebruikt, als dagbestedinglocatie GoedPunt. Deze locatie heeft nu twee nieuwe plekken: een werkplek aan de Galvaniweg en een winkel aan de Westwagenstraat in Gorinchem.

Zorgaanbieder Syndion ondersteunt mensen met een beperking vanuit de visie dat zij zelf de regie hebben over hun leven en hun eigen keuzes maken in de gewenste ondersteuning. De woonlocaties van Syndion zijn op deze visie afgestemd. Zoveel mogelijk heeft iedere cliënt zijn of haar eigen appartement en kiest al dan niet voor het meedoen aan gezamenlijk eten en/of andere gezamenlijke activiteiten.