• Google Streetview

Woord en Daad opent kringloopwinkel in Gorinchem

GORINCHEM Gorinchem wordt op zaterdag 17 november een kringloopwinkel rijker. Dan wordt namelijk om 12.00 uur door burgemeester Melissant de Woord en Daad Kringloopwinkel geopend in het voormalige pand van de Schoenenreus, aan het Melkpad 7-9.

Op een oppervlakte van maar liefst 512 vierkante meter kan het winkelend publiek vanaf die datum naar hartenlust snuffelen en zoeken in duizenden tweedehands, maar soms ook nieuwe spullen. Er is van alles te koop en naar verwachting zal het aanbod van artikelen vaak veranderen.

De Gorinchemse stichting Woord en Daad verbindt vanuit Bijbels perspectief mensen wereldwijd in de strijd tegen armoede. Samen met lokale partners in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika wil Woord en Daad het verschil maken in het leven van (kans-)armen. Dit doet zij met een groot aantal ontwikkelprojecten, wereldwijd.

De nieuwe kringloopwinkel is één van de 24 (kringloop)winkels van Woord en Daad en wordt gerund door vele enthousiaste vrijwilligers. De netto-opbrengst van deze winkel zal gaan naar het Job Booster programma van Woord en Daad in India. Het Job Booster project is een schakelfunctie tussen bedrijven, werkzoekenden en vakscholen. Hiermee veranderen de levens van mensen blijvend, de lokale arbeidsmarkt krijgt een impuls en daarmee wordt werkgelegenheid in India gecreëerd.

De winkel is geopend van woensdagmiddag tot en met zaterdag. De openingstijden kunt u vinden op onze Facebook-pagina: fb.me/woordendaadwinkelgorinchem. Tijdens deze openingstijden kunt u aan de zijkant van het pand, bij het magazijn, goederen brengen zoals tweedehands spullen, kleding, boeken, speelgoed, overcomplete inboedel, antiek etc.

Vrijwilliger worden? Stuur een mailtje naar woordendaadwinkelgorinchem@gmail.com