• Colin Hill Imagery

Workshop Jouw verhaal of gedicht in Gorcums Museum

GORINCHEM In het kader van de 25e uitreiking van de Gorcums literatuurprijs is er op zondag 13 januari de workshop Jouw verhaal of gedicht in het Gorcums Museum. Van 13.30 tot 16.00 uur gaan de deelnemers aan de slag onder leiding van woordkunstenares Naomi Veldwijk. Haar tips en trics helpen de deelnemers op weg bij het maken van een gedicht of verhaal. De deelnemers leren stap voor stap zichzelf creatief te uiten in tekst. Meedoen? Een kaartje kost 5 euro en is via www.debibliotheekaanzet.nl en bij boekhandel Cursief te koop. Ervaring is niet nodig en iedereen is welkom!

25 jaar Gorcumse literatuurprijs is natuurlijk reden voor een feestje. Daarom is het thema VIEREN. Tijdens de workshop 'Jouw verhaal of gedicht' gaan de deelnemers hiermee aan de slag onder leiding van Naomi Veldwijk. Deze persoonlijke, motiverende en soms shockerende Spoken Word performer voelt zich thuis tussen de letters, woorden en zinnen. Ze gebruikt deze om haar gevoelens en gedachten uit te drukken.

Aan de vier Gorcumse middelbare scholen biedt de Stichting literaire workshop dezelfde workshop van Naomi Veldwijk aan. Gorcumse scholieren krijgen zo een extra stimulans om aan de Gorcumse literatuurprijs mee te doen. Scholen hebben hierover bericht ontvangen.

Stichting literaire workshop/ Gorcumse Literatuurprijs bestaat sinds 1988. De prijs wordt door de stichting uitgeschreven in Nederland en Vlaanderen. In het jubileumjaar is het de 25e editie voor volwassenen (vanaf 20 jaar) en de jongerenprijs (klas 4, 5 en 6 van het middelbaar onderwijs) wordt voor de 5e keer uitgeschreven. Dit jaar mogen klas 1, 2 en 3 van het middelbaar onderwijs voortaan óók meedoen. De opdracht bestaat uit het maken van een gedicht of verhaal. Op www.gorcumseliteratuurprijs.nl staan alle voorwaardes en meer informatie.