• sgarevenementenhal2.jpg
    Evenementenhal aan de Franklinweg in Industrieterrein Oost II

    BDUmedia

Zesde editie techniekmanifestatie Game On in Gorinchem

GORINCHEM Op woensdag 7 en donderdag 8 juni vindt de 6e editie van de techniekmanifestatie Game On in de Evenementenhal in Gorinchem plaats. School & Bedrijf, het samenwerkingsverband van onderwijs, ondernemers en overheid in de Alblasserwaard - Vijfheerenlanden, organiseert in samenwerking met het regionale bedrijfsleven dit unieke evenement voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs.

De technologische ontwikkeling in uiteenlopende sectoren in de regio Alblasserwaard - Vijfheerenlanden is innovatief en zowel nationaal als internationaal toonaangevend. School & Bedrijf wil samen met het bedrijfsleven op Game On leerlingen ook in 2017 laten zien, doen, maar vooral laten beleven, dat techniek leuk, toekomstgericht en perspectiefrijk is.

53 scholen uit de regio Alblasserwaard - Vijfheerenlanden met in totaal 3000 leerlingen worden met bussen naar de Evenementenhal gebracht. Daar gaan ze tijdens de verschillende rondes op de pleinen in gesprek met enthousiaste beroepsbeoefenaren van 45 bedrijven, ondersteund met leerlingen/ studenten van verschillende scholen. Zij laten graag zien hoe hoogwaardig en uitdagend een carrière in de techniek is.

De activiteiten zijn op het gebied van bouwen & wonen, ontwerpen & maken, transport, duurzaamheid & voeding en digitale ondersteuning. De Technische Universiteit laat de laatste technische innovaties zien en tot slot, Rivas is aanwezig omdat ook in de gezondheidzorg te technologische ontwikkeling een steeds belangrijker rol heeft.