• Ivo van Willigen

Zomerfeest Groenmarkt weer een groot succes

Mike Rijnders

t @MikeRijnders

GORINCHEM Het was een week zonder noemenswaardige incidenten, iedere avond een bomvol plein en een fantastische sfeer. De organisatie van Stichting Zomerfeest kan terugkijken op wederom een geslaagde editie van de feestweek op de Groenmarkt.

Voor de organisatie is het altijd maar afwachten of alles tijdens de week van De Zomerfeesten verloopt zoals men gepland heeft. ,,Als je ziet hoe de programmering, net als alle randzaken die erbij komen kijken, zo goed heeft uitgepakt na bijna een jaar van voorbereiding, kunnen we als organisatie alleen maar heel erg trots en tevreden zijn", vertelt Mark van Stichting Zomerfeest. Na een week met iedere avond enkel hoogtepunten, was de vrijdagavond een hoogtepunt met een extra gouden randje; ,,Voor een stadje als Gorinchem was het optreden van Ummet Ozcan toch wel erg bijzonder, de man staat gedurende het hele jaar op de allergrootste dancefeesten ter wereld en nu stond hij hier maar mooi op onze Groenmarkt!" Ook verrassend was de show die Jett Rebel weg gaf op de donderdagavond; ,,Wat een podiumbeest! Jett Rebel gaf echt een geweldig optreden weg, met ontzettend veel enthousiasme. Hij speelde zelfs ruim een half uur langer door, en het is dat hij echt maar tot 24:00 uur mocht spelen vanwege de vergunning, anders had hij er nu waarschijnlijk nog gestaan", grapt Mark.

Naast alle geweldige optredens van de topartiesten gedurende de week, was het podium zaterdagavond tussen 20:00 en 21:30 voor het lokale talent van Talent@Gorcum. ,,Fantastisch dat de Groenmarkt zo vroeg al goed gevuld was voor onze eigen talenten. Ik ben tijdens de show door meerdere mensen aangesproken, dat waren enkel positieve reacties en daar ben ik heel blij mee. Iedereen vindt het geweldig dat wij lokaal talent dit grote podium bieden, en dan ook nog eens primetime tijdens de zaterdagavond. Alle acts mogen dan ook meer dan trots zijn op hun prestatie, dat zijn wij als organisatie in ieder geval wel", legt Mark uit.

Nu Zomerfeest 2015 ten einde is, gaat voor de organisatie het vizier alweer voorzichtig op de editie van 2016. ,,Daar zijn wij nu alweer mee bezig inderdaad, al gaan we eerst nog even nagenieten van de editie van dit jaar. Het afgelopen jaar hebben we heel veel stappen gemaakt, zoals een groter podium en een nieuwe huisstijl. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering en daar gaan we dan ook met zijn allen voor zitten en over praten, vandaar dat het eerstvolgende evaluatiegesprek ook al in de agenda staat. Maar ik vind ook dat je als organisatie even mag genieten van wat we dit jaar hebben neergezet, daarom gaat het vizier over twee weken op Zomerfeest 2016", besluit Mark.