Zomerfeest komt ook bij de mensen thuis

GORINCHEM Al vele jaren vindt, vrijwel onzichtbaar, een zeer waardevol onderdeel van het Zomerfeest plaats: het Zomerfeest t(e)huis. ,,Wij willen een Zomerfeest voor iedereen, ook voor de Gorcumers die niet meer in staat zijn om de Groenmarkt te bezoeken", aldus de organisatie. ,,Na optredens van De Havenzangers, Saskia & Serge, Ronnie Tober, Dennie Christiaan en nog veel meer zijn we dit jaar uitgekomen bij het Arkels Visserskoor. Het koor bestaat dit jaar 20 jaar en maakt tijdens het Zomerfeest een tournee langs vijf verzorgingstehuizen: de Bannehof, St. Clara, Het Gasthuis, Steijndeld en de Schutse."

Op 1 oktober 1995 stak een aantal leden van een traditioneel mannenkoor de koppen bij elkaar en besloot als 'zingende vissers' aanwezig te zijn bij een regionale maritieme dag. Vanaf dat moment was het Arkels Visserskoor geboren, want er volgden vele aanvragen.Het repertoire van het koor bestaat uit ruim 100 nummers varierend van Nederlandstalige meezingers tot lerse ballads en van Engelstalige evergreens tot bekende Duitstalige nummers. Het koor heeft inmiddels ruim 400 maal opgetreden en is een graag geziene gast in verzorgingstehuizen, op braderieën, tijdens jaarmarkten, etcetera. Het Arkels Visserskoor is een begrip in de wijde omgeving.

Eind 2013 moest het koor noodgedwongen haar repetitieruimte in Arkel verlaten i.v.m. de sloop van dorpshuis Odina. In Gorinchem werd een nieuw onderdak geboden in de de Bogerd. In December 2014 keerde het koor terug in Arkel waar zij repeteert in het nieuwe onderkomen 'De Lingehof'.

Op 1 oktober 2015 bestaat het Arkels Visserskoor 20 jaar, dat gaat op grootse wijze gevierd worden met een grandioos Shanty festival op zaterdag 26 september 2015. Tijdens dat festival zal op drie verschillende podia in de Gocumse historische binnenstad door zes koren worden opgetreden.

Eerder al maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt bekend dat op dinsdag Oakmadness, Girls Love DJs, Kraantje Pappie en Boaz van de Beatz op het podium staan. Woensdag zorgen Sunday Sun, Rondé en Nielson voor een vol plein. Op donderdag warmt Orange Skyline het publiek op voor Jett Rebel. Vrijdagavond staat in het teken van dance: Tim le Saule, Chocolate Puma, Shermanology en Ummet Ozcan. Zaterdag is voor de hele familie: Talent@Gorcum, lampionnenoptocht, vuurwerk, DJ Willem de Wijs, Memphis Maniacs en FeestDJRuud. Zondagmiddag sluit Sabrina Starke het Zomerfeest af.